loader icon

Piekarnia

PIECZYWO JAK DAWNIEJ

Piekarnia

Piekarnia – to od tego wszystko się zaczęło. Serce naszego rodzinnego przedsiębiorstwa.
Od niedzieli po południu do soboty rano w piecach z szamotowym trzonem wypiekamy tradycyjny chleb na zakwasie.
Używamy wyłącznie naturalnych składników i najwyższej jakości mąki z polskich młynów.
Kluczem do sukcesu naszego chleba jest zakwas, który wyprowadzamy nieprzerwanie od 1938 roku.
Przez ten czas w naszej rodzinnej piekarni wytworzyła się unikalna mikroflora bakterii
z rodzaju Lactobacillus i dzikich drożdży, która nadaje pieczywu wyjątkowy smak i aromat.

Cykl fermentacji zakwasu:

… i tak od 80 lat

Już jako mniejszość w polskim piekarstwie wytwarzamy zakwas metodą pięciofazową.
Składa się ona z faz: zaczątek, przedkwas, półkwas, kwas i ciasto właściwe.
W naszej piekarni zakwas żytni fermentuje 24 godziny, a zakwas pszenny 80 godzin.

Nasze pieczywo:

 


Nowości: 
Drożdżówka Dwusmak

PSZENNO-ŻYTNIE

Nowowiejski
Nowowiejski
Nasz sztandarowy, tradycyjny chleb pszenno-żytni na zakwasie.
Wieloziarnisty
Wieloziarnisty
Pszenno-żytni chleb z ziarnami.

ŻYTNIE

Żytni 100%
Żytni 100%
Upieczony tylko z czterech składników: mąki żytniej, wody, soli i zakwasu.
Żytni 100% z żurawiną
Żytni 100% z żurawiną
Chleb upieczony z mąki żytniej, wody, soli, zakwasu oraz z dodatkiem żurawiny.
Żytni 100% ze śliwką
Żytni 100% ze śliwką
Chleb upieczony z mąki żytniej, wody, soli, zakwasu oraz z dodatkiem śliwki.
Żytni ze słonecznikiem
Żytni ze słonecznikiem
Chleb żytni wzbogacony ziarnami słonecznika, dzięki czemu uzyskuje dodatkowe zalety zdrowotne.
Lniany
Lniany
Chleb z dużą ilością ziaren siemienia lnianego wypiekany na zakwasie.

PSZENNE

Graham
Graham
Od ponad 200 lat nieodłączny element osób na diecie i pragnących jeść lekkostrawny i zdrowy chleb.
Dyniowy
Dyniowy
Chleb pszenno – żytni na zakwasie z dodatkiem pestek dyni i słonecznika. Posiada wiele właściwości prozdrowotnych.
Farmerski
Farmerski
Pszenny chleb wypiekany w foremce, który można zakupić na kromki.
Wek pszenny
Wek pszenny
Pszenny wek, idealny na lekkostrawny posiłek.
Bagietka francuska
Bagietka francuska
Owoc naszej półrocznej wytężonej pracy nad recepturą i technologią. Wyrabiana z mąki pszennej z dodatkiem pszennego zakwasu. Czas produkcji bagietki to kilkadziesiąt godzin.

RAZOWE

Żytni razowy
Żytni razowy
Chleb wypiekany z mąki razowej i zakwasu. Obfity w minerały i wartościowe składniki odżywcze.
Razowy Ziarenko
Razowy Ziarenko
Chleb powstały z umiejętnego połączenia mąki razowej i pszennej. Posiada lekki aromat oraz wyczuwalny kwaskowy smak co świadczy o użytym zakwasie.

ORKISZOWE

Orkiszowy
Orkiszowy
Chleb z dodatkiem płatków orkiszowych.

BUŁKI

Kajzerka z pieca
Kajzerak z pieca
Tradycyjna kajzerka wypiekana w piecykach na naszych sklepach.
Cięta z piecyka
Cięta z piecyka
Pszenna bułka cięta wypiekana na miejscu w sklepach firmowych.
Staropolska
Staropolska
Bułka wypiekana z mąki pszennej.
Ślimak z makiem
Ślimak z makiem
Zawijana bułka wypiekana z mąki pszennej i posypana makiem.
Pszenna na rozczynie
Pszenna na rozczynie
Pszenna bułka wypiekana na rozczynie.
Pszenna z kiełkami
Pszenna z kiełkami
Pszenna bułka z kiełkami pszennymi.
Pszenno-żytnia
Pszenno-żytnia
Bułka wypieczona z mąki pszennej i żytniej posypana ziarnami słonecznika.
Grahamka
Grahamka
Bułka wypieczona na mące graham.
Wieloziarnista
Wieloziarnista
Bułka pszenna z dodatkiem ziaren.
Szpinakowa
Szpinakowa
Bułka pszenna ze szpinakiem.
Bułka tarta
Bułka tarta
Bułka tarta od Piskorka, znana i ceniona w całej okolicy.

PĄCZKI

Z marmoladą
Z marmoladą
Klasyczny pączek z marmoladą wieloowocową posypany cukrem pudrem.
Z różą
Z różą
Pączek z nadzieniem z dzikiej róży, oblany lukrem i posypany odrobiną skórki pomarańczy.
Z czekoladą
Z czekoladą
Pączek z czekoladą, oblany lukrem i posypany kawałkami czekolady.
Z toffi
Z toffi
Pączek z nadzieniem toffi oblany, lukrem i posypany kawałkami czekolady.
Z adwokatem
Z adwokatem
Pączek z nadzieniem adwokatowym, oblany lukrem i posypany kawałkami białej czekolady.
Angielski
Angielski
Klasyczny angielski donut z lukrem i posypką.

DROŻDŻÓWKI

Z jabłkiem
Z jabłkiem
Okrągła drożdżówka z jabłkiem.
Ze śliwką
Ze śliwką
Okrągła drożdżówka ze śliwką.
Z makiem
Z makiem
Drożdżówka zawijana z makiem i polana lukrem.
Podłużna z serem
Podłużna z serem
Drożdżówka zawijana z serem.
Ciasto francuskie z serem
Ciasto francuskie z serem
Francuskie ciasto w kształcie koperty z serem w środku.
Ciasto francuskie z marmoladą
Ciasto francuskie z marmoladą
Francuskie ciasto w kształcie koperty z marmoladą wieloowocową w środku.
Bułka cynamonowa
Bułka cynamonowa
Puszysta bułeczka drożdżowa z cynamonem.
Rogal z czekoladą
Rogal z czekoladą
Półfrancuski rogalik z nadzieniem czekoladowym.